Sistem de tractare garnituri feroviare

Informații generale

Sistemul de tractare a vagoanelor este un sistem compact, robust și fiabil, ce realizează tractarea vagoanelor individuale sau a garniturilor feroviare utilizând un vagonet de tractare/împingere ce se deplasează pe aceeași șină cu cea pentru vagoane.
Vagonetul de tractare/împingere se cuplează la cablul antrenat de stația de tractare, se poate deplasa în ambele direcții și se „garează” la capatul liniei. Este realizat pe o structură rigidă din oțel, prevăzut cu sistem de cuplare/decuplare pentru vagoane și se livrează pregătit pentru a fi umplut cu „balast”. Acest balast (de preferat bucăți de metal cu greutăți 20–50 kg, astfel încât să poată fi manipulate manual) trebuie să poată fi ușor descărcat în cazul unor operațiuni de întreținere sau reparare a caruciorului.
Sistemul de manevră cu vagonet de tractare/împingere standard este utilizat pentru deplasarea vagoanelor de cale ferată în garnitură de max. 1.000 tone greutate totală. Valoarea maximă a forței de tracțiune a sistemului de manevră a vagonului este de 50 kN. Traseul de manevră trebuie să fie plan, fără denivelări, iar vagoanele sa aiba rulmenți la osii.
Sistemul de tractare poate fi comandat din panoul de control I, aflat în camera de control/operare, sau din panoul de comandă II, aflat pe dulapul de automatizare.

Concepție, proiectare, producție... 100% PHILRO INDUSTRIAL!


Galerie imagini instalare

Vrei mai multe detalii?