Bucium – sistem fotovoltaic rezidențial 5kW


Sistemul fotovoltaic instalat pe acoperișul unui imobil din zona Bucium (Iași) asigură necesarul de energie pe timpul zilei, puterea livrată adaptându-se automat cerințelor consumatorilor. Puterea instalată este de 5 kw, conectarea facându-se on-grid.

SMA Home manager este echipamentul cu rol de coordonare a transferului energetic între producător (panouri fotovotaice + invertor) și consumatori. Asigură necesarul de energie cerut și reduce puterea invertorului în perioadele în care consumul este mai mic.

Home managerul a fost configurat astfel încat să nu livreze energie în retea. Când reglementările viitoare vor fi avantajoase pentru producătorul de energie din surse regenerabile, se pot schimba setările și se va putea livra în rețea surplusul de energie produsă și neconsumată.

Beneficiarul își poate optimiza consumul astfel încât pe perioada zilei să utilizeze la maximum energia produsă de sistem (mașini de spălat, aspersoare, cuptor electric etc. – vor fi programate să pornească ziua), sistemul fiind monitorizat și controlat de la distanță prin intermediul unei aplicații mobile.