arrow
arrow

Control Preambalate

 
In scopul asigurarii calitatii si controlului produselor preambalate, se folosesc echipamente si sisteme moderne ce asigura siguranta, conformitatea, acuratetea si trasabilitatea produselor finite din cadrul procesului de productie. Sistemele pot functiona asistate de un operator sau pot fi automatizate complet, acestea semnalizand visual si acustic sau dapa caz, rejectand automat din fluxul procesului tehnologic produsele identificate ca neconforme sau necorespunzatoare.  
In cadrul unui asemenea flux de productie se poate verifica si asigura pentru produsul finit greutatea, completitudinea, integritatea, detectia de metale sau a altor corpuri contaminante, forma produsului (daca este intreg sau rupt sau cu parti lipsa), daca are goluri in compozitie, daca este exact numarul produselor ambalate in cutii sau pachete mai mari, se poate face marcarea, etichetarea sau chiar poate fi verificat inscrisul unei zone ale ambalajului sau etichetei, dar si alte asemenea cauze ce pot cataloga ca neconform produsul finit ce urmeaza a fi distribuit.  
Echipamentele pot trimite in timp real informatiile verificate ale produselor catre un PLC sau catre un PC, iar astfel operatorul poate interveni rapid in scop de reverificare sau chiar in scop corectiv in lantul de productie, optimizand procesul. Aceste sisteme si echipamente pentru control au o interfata usor de utilizat, stabilirea referintelor si a limitelor admise realizandu-se facil si rapid.  
Solutiile de verificare si control al produselor in flux fac ca productia sa nu sufere niciun fel de intarzieri, echipamentele putand fi adaptate la viteza benzii transportoare. La link-ul de mai jos puteti viziona un scurt video de prezentare in lucru a unui astfel de echipament http://blog.philro.ro/verificator-greutate-wm35-bbraun-timisoara/.