• 1
  • 2
  • 3

Sisteme ANPR

 
Sistemul ANPR produs de Philro Industrial (Automatic Number Plate Recognition) este unul inovativ, care realizeaza identificarea plăcuței de înmatriculare a unui vehicul, calitatea imaginilor preluate si prelucrate fiind aceeasi in orice conditii meteo sau de iluminare ambientala, chiar si noaptea impotriva farurilor aprinse.
In cazul camioanelor cu remorca, deoarece remorca poate avea un numar diferit fata de cel al capului tractor este strict necesara detectia „din fata”, contra farurilor, ceea ce face detectia mult mai dificila. Sistemul ANPR implică utilizarea unor aplicații software și a unor dispozitive optice profesionale (camere video) capabile să efectueze citirea și recunoașterea automată a numărului plăcii de înmatriculare. Aplicatia este valabila pentru toate vehiculele aflate în circulație pe străzile de la noi din țară, cu plăcuțe de înmatriculare românești sau străine.
Performanta si siguranta sistemului ANPR este data de “know how-ul” specialistilor companiei noastre prin imbinarea armonioasa a celor doua componente Hardware si Software ce alcatuiesc si deservesc sistemul.
Camerele, de productie germana, sunt de constructie speciala de tip “raw image” cu global shutter si au un sistem de iluminare profesional in banda NIR. Sunt folosite camere video profesionale speciale unor aplicatii de analiza de imagine si nu unele de supervizare de tip „stream”. Acest lucru scoate din discutie orice comparatie cu alte realizari similare pe plan local, ale altor companii. Camerele propuse pentru supervizare NU sunt camere pentru analiza de imagine! Camerele specifice acestei aplicatii sunt camere cu transmitere completa de imagine, au pixeli de dimensiune mare, transmit imagini fara compresie si au o caracteristica de sensibilitate care permite iluminare in infrarosu – NIR.
Acest lucru le face pretabile unor conditii de iluminare dintre cele mai diverse, de la lumina solara puternica si pana la intuneric complet cu orientare contra farurilor.  Solutia este in intregime dezvoltata si este proprietatea Philro Industrial iar aceasta nu este dependenta de licente de operare sau colaborari externe.
Aplicatia specifica se bazează pe un algoritm specializat în citirea caracterelor alfanumerice. Imaginile capturate sunt stocate in BD si asociate in aplicatie, iar numarul de inmatriculare al vehiculului este preluat in format ASCII completand automat campul special destinat. Software-ul utilizat in aplicatie permite inclusiv confruntarea informațiilor citite, cu cele stocate la o dată anterioară. Informatiile culese (fotografia vehiculului, numărul de înmatriculare, data, ora) se depozitează într-o bază de date si permit identificarea si inregistrarea automata a camionului in baza de date. Din anumite considerente care tin de calitatea marcajului pe placuta de inmatriculare sau de alte obiecte care pot sa obtureze imaginea (carlige, chingi de ancorare, zapada, gheata, noroi, etc) acesta poate sa nu fie identificat in mod automat. In acest caz este stocata o imagine a placutei de inmatriculare si este permisa analiza umana in mod manual, ulterior.